Loempia’s in filodeeg

Loempia’s in filodeeg zijn ideaal omdat je ze lekker knapperig in de oven kunt maken, je hebt geen frituur nodig. Het leuke aan zelf loempia’s maken is dat je de vulling kunt aanpassen naar jullie smaak – altijd handig met kinderen! Dit recept is een lekker basisrecept voor loempia’s uit de oven. De kinderen kunnen goed helpen met rollen.

Kooktijd

30 minuten

Voor

4 stuks

Niveau

Gemiddeld

Recept

  1. Laat de filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schrap de wortel en snijd in kleine blokjes. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Snijd de ham klein.
  3. Breng een pannetje water aan de kook. Kook eerst de wortel 2 minuten. Voeg dan de rijstvermicelli, doperwten en kipfilet toe. Kook 3 minuten en giet af. Schep de ham erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg vervolgens een vel filodeeg op een plank. Leg in het midden van het vel een rechthoekig hoopje vulling. Sla de boven- en onderkant van het deeg eroverheen. Vouw en rol dan vanaf de zijkant een loempia. Bestrijk de rand om dicht te plakken met wat zonnebloemolie en smeer dan rondom ook licht wat olie.
  5. Leg de 4 loempia’s op bakpapier in de oven en bak in 15 minuten lekker knapperig. Maak intussen nog een lekker dipsausje door 2 eetlepels zoete (!) chilisaus en 2 eetlepels ketjap manis door elkaar te roeren. Eet smakelijk!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij