Kooktijd
30 minutenLoempia’s in filodeeg
Loempia’s in filodeeg zijn ideaal omdat je ze lekker knapperig in de oven kunt maken, je hebt geen frituur nodig. Het leuke aan zelf loempia’s maken is dat je de vulling kunt aanpassen naar jullie smaak – altijd handig met kinderen! Dit recept is een lekker basisrecept voor loempia’s uit de oven. De kinderen kunnen goed helpen met rollen.
Voor
4 stuksNiveau
GemiddeldRecept
- Laat de filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schrap de wortel en snijd in kleine blokjes. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Snijd de ham klein.
- Breng een pannetje water aan de kook. Kook eerst de wortel 2 minuten. Voeg dan de rijstvermicelli, doperwten en kipfilet toe. Kook 3 minuten en giet af. Schep de ham erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Leg vervolgens een vel filodeeg op een plank. Leg in het midden van het vel een rechthoekig hoopje vulling. Sla de boven- en onderkant van het deeg eroverheen. Vouw en rol dan vanaf de zijkant een loempia. Bestrijk de rand om dicht te plakken met wat zonnebloemolie en smeer dan rondom ook licht wat olie.
- Leg de 4 loempia’s op bakpapier in de oven en bak in 15 minuten lekker knapperig. Maak intussen nog een lekker dipsausje door 2 eetlepels zoete (!) chilisaus en 2 eetlepels ketjap manis door elkaar te roeren. Eet smakelijk!