Kooktijd
60 minutenLasagne bolognese
Lekkere lasagne bolognese! Deze variant wordt gemaakt met crème fraîche in plaats van bechamelsaus. Smaakt net even iets frisser en is makkelijker te maken. Voor dit recept maak je natuurlijk zelf de tomatensaus. Fijn dat je er voor de kinderen wat extra groenten in kunt (ver)stoppen!
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Roerbak de Italiaanse groenten 2 minuten in de olijfolie een diepe pan. Voeg daarna de gezeefde tomaten toe en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen. Vet intussen een ovenschaal in, wij gebruikten een vierkante, met 2 rechthoekige bladen naast elkaar.
- Pureer de saus, als je dat wilt. Bak dan het gehakt rul in de boter. Breng op smaak met peper en zout. Roer de saus erdoor.
- Dan kun je de lasagne gaan opbouwen. Begin met een dun laagje saus. Dan een laag lasagne, met saus. Dan een laag crème fraîche met geraspte kaas (gebruik van beide ongeveer 1/3 van het totaal). Dan lasagne, weer saus, lasagne, weer saus, lasagne – en dan ben je er. Bedek de bovenste laag royaal met de crème fraîche en de geraspte kaas. Dek af met aluminiumfolie.
- Plaats de schaal in de oven en bak de lasagne ongeveer 30 minuten. Als je een beetje kleur op de kaas wilt, kun je 5 minuten voor het einde het folie eraf halen.