Kroonkoekjes

Ze zijn natuurlijk geweldig voor kinderen met Koningsdag, deze kroonkoekjes! Maar met een roze ondergrond ook heel leuk voor een prinsessentraktatie, of met een rode ondergrond voor een ridderfeestje. Met dit recept kun je alle kanten op!

Kooktijd

25 minuten

Voor

10 stuks

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Leg de koekjes klaar op een plank.
  2. Smelt de chocolade au bain marie. Daarvoor zet je een glazen schaal op een pannetje met een laagje kokend water. De schaal en het water raken elkaar niet. De chocolade smelt langzaam zonder aan te branden. Als de chocolade gesmolten is, voeg je voorzichtig enkele druppels rode en gele kleurstof toe, tot je de juiste kleur hebt.
  3. Bestrijk met een lepeltje ieder koekje met het chocolademengsel. Laat even wat uitharden voor je de balletjes erin legt.
  4. Versier met de balletjes in een kroonpatroon. Laat dan verder uitharden.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij