Kooktijd
25 minutenKokosmakronen
Supersnel te maken en gewoon net zo lekker als die van de bakker, deze kokosmakronen! Extra leuk voor kinderen met (gekleurd) eetpapier eronder, maar zonder zijn ze ook heerlijk. Dit recept kan echt niet mislukken, zo makkelijk is het!
Voor
15 stuksNiveau
MakkelijkRecept
-
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Meng de eieren, kokos, suiker, vanillesuiker en het snufje zout. Schep goed om.
- Heb je eetpapier? Knip deze dan in rondjes ter grootte van de koekjes die je wilt maken. Geen eetpapier? Ook geen probleem.
- Rol kleine balletjes van het kokosmengsel en druk ze iets plat op de bakplaat (op het bakpapier of op het eetpapier). Houd er rekening mee dat de koekjes iets groter worden tijdens het bakken dus houd wat afstand.
- Bak de koekjes in zo’n 15 minuten goudbruin in de oven. Laat ze goed afkoelen op het rooster. Bewaar kokosmakronen altijd met papier ertussen (eetpapier of bakpapier), anders plakken ze aan elkaar. In een luchtdichte trommel blijven ze zeker 2 weken lekker!
O ja
Voor dit recept hebben we 15 kleine koekjes gemaakt, maar met deze hoeveelheid maak je ook 7 mooie grote koeken.