Kooktijd
30 minutenKipspiesjes met zoete couscous
Deze couscous met nootjes, rozijntjes en stukjes wortel is lekker voor groot en klein! De gegrilde kipspiesjes zijn lekker sappig en heerlijk zo op te knagen van het stokje. Prima recept voor kinderen!
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Snijd de kipfilet in lange, dunne repen. Prik iedere lange reep gegolfd aan de prikkers – alsof je met een naald door de stof gaat. Leg de prikkers naast elkaar in een diep bord en sprenkel 2 van de eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, wat peterselie en zout erover. Laat 10 minuten zo staan.
- Snijd intussen de wortel zeer klein: in kleine blokjes of in dunne plakjes. Zet de kippenbouillon klaar.
- Laat een grillpan goed heet worden (in de koekenpan lukt het natuurlijk ook) en bak de spiesjes in ongeveer 10 minuten gaar. Tegelijkertijd maak je de couscous.
- Fruit de wortel 1 minuut in 1 eetlepel olijfolie. Blus af met de kippenbouillon en laat 5 minuten doorkoken. Zet dan het vuur uit en roer de couscous, cashewnoten en rozijnen erdoorheen.