Kipnuggets

Smaken ze hetzelfde als bij de grote gele M? Nee. Eigenlijk zijn deze kipnuggets gewoon lekkerder. Met dit recept maak je kipnuggets van lekker malse kipfilet met een krokant korstje – dat lusten de kinderen vast graag!

Kooktijd

25 minuten

Voor

12 nuggets

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Maak een dik beslagje van de maizena, bloem, honing en water.
  2. Snijd de kipfilet in plakjes van hooguit 1 cm dik. Bestrooi met peper en zout.
  3. Haal de kipfilet eerst door het beslagje en dan rondom door de havermout. Leg even opzij tot je alle nuggets gemaakt hebt.
  4. Verwarm op middelhoog vuur een flinke scheut zonnebloemolie, zodat je niet gewoon bakt maar licht frituurt. De nuggets hoeven zeker niet ondergedompeld te raken, maar hebben wel meer olie nodig dan bij gewoon bakken. Bak de nuggets in 10 minuten mooi knapperig en gaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Heerlijk met nog een sausje erbij – maar eigenlijk zijn ze zo ook al heerlijk!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij