Kooktijd
25 minutenKipnuggets
Smaken ze hetzelfde als bij de grote gele M? Nee. Eigenlijk zijn deze kipnuggets gewoon lekkerder. Met dit recept maak je kipnuggets van lekker malse kipfilet met een krokant korstje – dat lusten de kinderen vast graag!
Voor
12 nuggetsNiveau
MakkelijkRecept
- Maak een dik beslagje van de maizena, bloem, honing en water.
- Snijd de kipfilet in plakjes van hooguit 1 cm dik. Bestrooi met peper en zout.
- Haal de kipfilet eerst door het beslagje en dan rondom door de havermout. Leg even opzij tot je alle nuggets gemaakt hebt.
- Verwarm op middelhoog vuur een flinke scheut zonnebloemolie, zodat je niet gewoon bakt maar licht frituurt. De nuggets hoeven zeker niet ondergedompeld te raken, maar hebben wel meer olie nodig dan bij gewoon bakken. Bak de nuggets in 10 minuten mooi knapperig en gaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Heerlijk met nog een sausje erbij – maar eigenlijk zijn ze zo ook al heerlijk!