Kooktijd
40 minutenKip-spektaartjes
Mmm, lekker voor kinderen én voor volwassenen, deze hartige taartjes met kipgehakt en spek! Heerlijk als lunch, als borrelhapje of als voorgerecht. Een recept om te onthouden!
Voor
12 taartjesNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kip met de slagroom en strooi er peper en zout over.
- Leg op ieder velletje bladerdeeg 2 plakjes spek en 1/4 van het kipmengsel. Verdeel gelijkmatig en houd bovenaan een rand van 1 cm vrij.
- Rol het bladerdeeg met inhoud op en plak vast met de vrije rand (bestrijk eventueel met wat water). Leg de rolletjes 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
- Haal de rollen uit de koelkast en snijd ze ieder in 3 gelijke stukken, zodat je 12 kleine taartjes overhoudt. Leg de taartjes op een met boter bestreken bakplaat of een stuk bakpapier. Bestrijk met het overgebleven ei en bak ze in 20 minuten gaar in de oven. Dep de taartjes aan de onder- en bovenkant nog even met keukenpapier.