Ketjapgehaktballetjes

Gehaktballetjes zijn vaak al favoriet bij kinderen. Maar deze ketjapgehaktballetjes… zijn echt nóg een tikkie lekkerder! Lekker als los borrelhapje maar ook bij de nasi of bami of gewoon de aardappeltjes. Dit recept willen de kinderen ongetwijfeld vaker maken!

Kooktijd

20 minuten

Voor

20 balletjes

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Kneed het gehakt met 3 el ketjap, het ei, het paneermeel en de peper en zout door elkaar. Vorm er ongeveer 20 kleine balletjes van.
  2. Doe de boter in de pan en braad de balletjes rondom tot ze mooi bruin zijn.
  3. Voeg 3 el ketjap toe en laat de balletjes op middelhoog vuur nog even garen en de ketjap even inkoken.
  4. Laat de balletjes uitlekken op een stukje keukenrol en prik ze aan een leuk spiesje.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij