Kooktijd
30 minutenKerstsoep
Mooi in kerstkleur, deze paprika-tomatensoep! Zeker met deze vrolijke bladerdeeghapjes erbij, staat hij prima op de kersttafel! Met dit recept zet je met kerst een lekker voorgerecht voor de kinderen neer. Kijk ook eens bij onze andere kerstrecepten voor kinderen.
Voor
ca 1 literNiveau
MakkelijkRecept
- Snijd de groenten grof. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de bladerdeegvelletjes ontdooien.
- Fruit het sjalotje en de knoflook kort in de olijfolie. Voeg dan de paprika en tomaat toe. Laat 3 minuten bakken.
- Voeg de bouillon toe. Laat 20 minuten zachtjes koken.
- Steek intussen het bladerdeeg uit met kerstvormpjes. Met kleine vormpjes haal je 9 hapjes uit een velletje.
- Leg het deeg op de bakplaat. Bestrijk met het losgeklopte ei. Strooi de decoratie naar keuze erover en eventueel wat zout en peper. Plaats in de oven en bak tot de hapjes goudbruin zijn (ongeveer 15 minuten).
- Pureer de soep. Zeef hem nog even voor een gladder resultaat. Eventueel ook lekker met een scheutje room of lepeltje crème fraîche.