Kooktijd
70 minutenKerstkaneelkoekjes
Heerlijk recept voor kaneelkoekjes. Kaneel geeft zo’n lekker winters gevoel (en lekker winterse geur) en past dus perfect bij de kerst! Zeker wanneer je ze bakt in een leuke kerstvorm. Ook nog ontzettend leuk te versieren met de kinderen. Kijk ook eens bij onze andere kerstrecepten voor kinderen.
Voor
10 stuksNiveau
MakkelijkRecept
- Meng het deeg door elkaar en kneed tot een mooi samenhangend geheel. Leg minstens een halfuur in de koelkast te rusten in plastic folie.
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrooi je werkblad met bloem. Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm. Steek de vormpjes uit en leg op het bakblik. Bak 20 minuten op 160 graden.
- Laat de koekjes afkoelen en uitharden. Versier daarna zoals je wilt. In dit voorbeeld zijn decoratiestiften gebruikt.
Let op
Het hangt natuurlijk van de vormpjes en dikte van je deeg af hoeveel stuks je uit deze hoeveelheid haalt. Van de rendieren maakten wij er ongeveer 8; van gewone ronde koekjes maak je er ongeveer 10. Heb je liever dikkere koekjes? Kan prima, laat de koekjes dan een paar minuutjes langer in de oven staan.