Kooktijd
75 minutenKerstjamkoekjes
Deze met jam gevulde koekjes zien er altijd al feestelijk uit – maar met kerst springen ze er wel echt uit! Zorg voor wat kerstvormpjes om de sfeer er echt in te brengen. Leuk recept om met de kinderen te maken om lekker in de kerststemming te komen! Kijk ook eens bij onze andere kerstrecepten voor kinderen.
Voor
ca 12 koekjesNiveau
GemiddeldRecept
- Kneed alle ingrediënten – behalve uiteraard de jam – tot een mooi samenhangend deeg. Leg in plastic folie weg in de koelkast en laat minstens een halfuur rusten.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi het werkvlak met bloem en bedek de bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg dun uit. Steek uit met gelijke rondjes (dit kan met een vorm maar ook met een glaasje). Steek daarna de helft van de rondjes uit met een kleine kerstvorm, zoals een ster, kerstboom of hulstblaadje.
- Bestrijk vervolgens de dichte rondjes deeg met een dunne laag jam en laat een randje rondom leeg. Gebruik maar een dun laagje jam, anders loopt het er tijdens het bakken overheen!
- De rondjes met een kerstvormpje erin leg je vervolgens voorzichtig over de bodems heen. Druk voorzichtig de rand aan de buitenkant aan.
- Bak de koekjes in 15-20 minuten gaar en laat afkoelen. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.