Kerstjamkoekjes

Deze met jam gevulde koekjes zien er altijd al feestelijk uit – maar met kerst springen ze er wel echt uit! Zorg voor wat kerstvormpjes om de sfeer er echt in te brengen. Leuk recept om met de kinderen te maken om lekker in de kerststemming te komen! Kijk ook eens bij onze andere kerstrecepten voor kinderen.

Kooktijd

75 minuten

Voor

ca 12 koekjes

Niveau

Gemiddeld

Recept

  1. Kneed alle ingrediënten – behalve uiteraard de jam – tot een mooi samenhangend deeg. Leg in plastic folie weg in de koelkast en laat minstens een halfuur rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi het werkvlak met bloem en bedek de bakplaat met bakpapier.
  3. Rol het deeg dun uit. Steek uit met gelijke rondjes (dit kan met een vorm maar ook met een glaasje). Steek daarna de helft van de rondjes uit met een kleine kerstvorm, zoals een ster, kerstboom of hulstblaadje.
  4. Bestrijk vervolgens de dichte rondjes deeg met een dunne laag jam en laat een randje rondom leeg. Gebruik maar een dun laagje jam, anders loopt het er tijdens het bakken overheen!
  5. De rondjes met een kerstvormpje erin leg je vervolgens voorzichtig over de bodems heen. Druk voorzichtig de rand aan de buitenkant aan.
  6. Bak de koekjes in 15-20 minuten gaar en laat afkoelen. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij