Kooktijd
20 minutenKaas-kipnuggets
Lekkerrrrr, kaas-kipnuggets! Lekker krokant en niet te moeilijk te maken. Met wat aardappeltjes en groenten erbij heb je een heerlijk recept voor kinderen – of wacht, eigenlijk gewoon voor het hele gezin!
Voor
4 portiesNiveau
GemiddeldRecept
- Snijd de kipfilet in niet te kleine plakjes van hooguit 1 cm dik. Bestrooi de kipfilet met peper en zout.
- Zet 3 diepe borden klaar: 1 voor de bloem, 1 voor de losgeklopte eieren en 1 voor het paneermeel met geraspte kaas erdoor. Aan het eind van het treintje zet je de koekenpan met zonnebloemolie klaar op laag vuur.
- Haal de kipfilet eerst door de bloem. Haal met 2 vorken eruit en klop het teveel erboven af. Haal dan door het ei en laat het teveel afdruppen. Haal door het paneermeel met kaas en klop het teveel af, voor je het in de pan legt.
- Bak de nuggets op niet te hoog vuur in zo’n 10 minuten gaar. De nuggets moeten lekker krokant worden, maar pas op dat ze niet aanbranden, dat gebeurt eerder met de kaas erdoor. Ze zijn heerlijk met aardappels en groente erbij! Eet smakelijk!