Jan Hagel

Jan Hagel is ouderwets lekker! Het zijn lekkere dunne koekjes, dus in die zin lijken ze wat verstandiger om te maken dan andere soorten – ware het niet dat je achter elkaar door blijft eten ervan… Dit recept ga je vast vaker maken. Jan Hagel is meestal een rechthoekig koekje, maar voor de kinderen is het natuurlijk leuker om koekjes uit te steken met een leuk vormpje!

Kooktijd

40 minuten

Voor

1 blik vol

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Zet de boter uit de koelkast en snijd in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Doe de stukjes boter in een mengkom en meng de basterdsuiker erdoor. Voeg zelfrijzend bakmeel, kaneel en snufje zout toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
  3. Strooi wat zelfrijzend bakmeel op je aanrecht en op de deegbal en rol het deeg zo fijn mogelijk uit.
  4. Nu kun je het deeg tot kleine koekjes snijden, met vormpjes uitsteken of als 1 plaat bakken (in het laatste geval snijd je de plaatkoek na bakken tot koekjesformaat).
  5. Leg het gevormde deeg op de bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk het deeg hiermee. Besprenkel met het amandelschaafsel en de kristalsuiker.
  6. Schuif 20 minuten in de oven. Als je de koekjes eruit haalt, zijn ze nog wat zacht. Dit hoort zo. Als je ze laat afkoelen, worden ze vanzelf knapperig.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij