Kooktijd
40 minutenJan Hagel
Jan Hagel is ouderwets lekker! Het zijn lekkere dunne koekjes, dus in die zin lijken ze wat verstandiger om te maken dan andere soorten – ware het niet dat je achter elkaar door blijft eten ervan… Dit recept ga je vast vaker maken. Jan Hagel is meestal een rechthoekig koekje, maar voor de kinderen is het natuurlijk leuker om koekjes uit te steken met een leuk vormpje!
Voor
1 blik volNiveau
MakkelijkRecept
- Zet de boter uit de koelkast en snijd in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Doe de stukjes boter in een mengkom en meng de basterdsuiker erdoor. Voeg zelfrijzend bakmeel, kaneel en snufje zout toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
- Strooi wat zelfrijzend bakmeel op je aanrecht en op de deegbal en rol het deeg zo fijn mogelijk uit.
- Nu kun je het deeg tot kleine koekjes snijden, met vormpjes uitsteken of als 1 plaat bakken (in het laatste geval snijd je de plaatkoek na bakken tot koekjesformaat).
- Leg het gevormde deeg op de bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk het deeg hiermee. Besprenkel met het amandelschaafsel en de kristalsuiker.
- Schuif 20 minuten in de oven. Als je de koekjes eruit haalt, zijn ze nog wat zacht. Dit hoort zo. Als je ze laat afkoelen, worden ze vanzelf knapperig.