Hollandse mandarijntjes

Zien ze er niet feestelijk uit, deze Hollandse mandarijntjes? Leuke traktatie of snack voor kinderen op een speciale feestdag met een Nederlands tintje, zoals Koningsdag. Natuurlijk ook leuk om dit recept met andere kleuren te maken! Beetje gezond en een beetje minder gezond – altijd goed toch?

Kooktijd

35 minuten

Voor

ca 12 partjes

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Laat de chocolade zachtjes au bain marie smelten. Neem daarvoor een pan met heet water waar je een kom goed boven kunt hangen. Dus bijvoorbeeld een steelpannetje met een laagje water en een glazen of metalen kom erboven. Doe de chocolade in kleine stukjes in de kom en zorg dat het water in de pan heet wordt maar niet kookt. Roer regelmatig door de chocolade en haal de kom chocolade direct van de pan af als het gesmolten is.
  2. Pel intussen de mandarijn en haal de witte draadjes zo goed mogelijk weg.
  3. Doop de partjes mandarijn stuk voor stuk in de chocolade en leg ze daarna op een bord met bakpapier. Als alle partjes mandarijn hier liggen, besprenkel je ze met de sprinkels.
  4. Zet in de koelkast. Na 15-20 minuten is de chocolade uitgehard en kun je de partjes uitdelen.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij