Kooktijd
70 minutenGezonde ontbijtkoek
Wil je graag zo gezond mogelijk koken voor je kinderen? Of hebben ze last van allergieën? Deze gezonde ontbijtkoek is dan perfect! Met dit recept maak je suikervrije ontbijtkoek. Wil je hem zuivelvrij maken? Vervang de melk dan door plantaardige melk!
Voor
1 ontbijtkoekNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem in.
- In een keukenmachine of blender maal je de dadels, de eieren met het hete water fijn en romig. Gebruik je honing? Voeg dat hier dan ook toe.
- Doe de melk, meel, kruiden, zout en bakpoeder in een beslagkom en voeg het dadelmengsel erbij. Roer goed.
- Schenk het beslag in de vorm en plaats de cake 50-60 minuten in de oven. Test met een prikker of de binnenkant gaar is.
- Laat de koek goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Anders breekt hij en dat is zonde.
Dit recept werd geschreven door Marjolijn Willemsen van Me Myself Mar, te volgen op haar pagina op Facebook. Bedankt Marjolijn!