Kooktijd
35 minutenGezonde havermoutmuffins
Niet zoveel tijd ’s ochtends? Of hebben de kinderen geen trek in boterhammen? Deze havermoutmuffins zijn een goede vervanging! Lekker, gezond, zuivelvrij, suikervrij – met dit recept kun je iedere dag wel beginnen met een muffin!
Voor
8-10 stuksNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een muffinvorm in of plaats muffinbakjes in de muffinvorm.
- Voeg alle ingrediënten, behalve de rozijnen, bij elkaar en meng dit met blender, keukenmachine of staafmixer. Mix tot het een glad geheel vormt.
- Doe het mengsel in een kom en roer nu de rozijnen erdoor.
- Vul de muffinbakjes met het mengsel (iets onder de rand houden i.v.m. rijzen)
- Bak de muffins 25-30 minuten, totdat een prikker er schoon uit komt. In een afgesloten doos blijven de muffins wel een week lekker.
Idee
Je kunt eventueel ook nog een schepje lijnzaad, zonnebloempitten of pompoenpitten aan het beslag toevoegen.
Dit recept werd geschreven door Marjolijn Willemsen van Me Myself Mar, te volgen op haar pagina op Facebook. Bedankt Marjolijn!