Gezonde bananenmuffins

Deze lekkere bananenmuffins met rozijnen zijn zo gezond, dat je ze zelfs als ontbijtmuffin kunt eten! Zuivelvrij, suikervrij (van geraffineerde suikers) en glutenvrij – en ook nog eens superlekker. Perfect dus voor kinderen met een allergie. Dit recept is niet alleen voor kinderen heel handig, maar ook voor ouders die wel van zoet houden maar niet te veel willen snoepen. Want een gezonde, lekkere snack slaat toch niemand af?

Kooktijd

35 minuten

Voor

8 muffins

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een muffinvorm klaar, ingevet of met 8 cupcakevormpjes erin.
  2. Pureer de bananen met de dadels met een staafmixer. Klop met een garde de eieren erdoor.
  3. Roer het amandelmeel, bakmeel en een snufje zout erdoor. Schep dan de rozijnen voorzichtig door het beslag heen.
  4. Vul de cupcakebakjes met het beslag. Het geheel rijst nog iets in de oven maar minder dan gewone cupcakes.
  5. Bak in 25-30 minuten gaar. Prik een satéprikker in de muffins om te zien of ze gaar zijn (dan komt de prikker er schoon uit).

O ja

Deze muffins blijven in een goed afgesloten doos lang lekker, ze drogen niet snel uit. Maak ze dus gerust in het weekend en eet er de hele week van!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij