Gehaktballetjes in pindasaus

Recept voor gehaktballetjes in pindasaus, met rijst en doperwtjes. Een gevarieerde maaltijd voor het hele gezin. En de kinderen kunnen mooi helpen gehaktballetjes te draaien!

Kooktijd

35 minuten

Voor

4 porties

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Kneed het gehakt, ei, paneermeel en wat peper en zout door elkaar. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes en leg ze klaar op een bord.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Na de kooktijd moet de rijst vaak nog een kwartier staan – genoeg tijd om dan de rest af te maken.
  3. Bak vervolgens de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin in de boter.
  4. Intussen maak je de satésaus. Doe de pindakaas, ketjap en melk in een klein steelpannetje. Verwarm op niet te hoog vuur en roer af en toe. Wanneer de saus de juiste dikte heeft, kun je het vuur uitzetten.
  5. Kook tegelijkertijd ook de diepvriesdoperwten gaar. Ze zijn in 4 minuten klaar.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij