Kooktijd
35 minutenGehaktballetjes in pindasaus
Recept voor gehaktballetjes in pindasaus, met rijst en doperwtjes. Een gevarieerde maaltijd voor het hele gezin. En de kinderen kunnen mooi helpen gehaktballetjes te draaien!
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Kneed het gehakt, ei, paneermeel en wat peper en zout door elkaar. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes en leg ze klaar op een bord.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Na de kooktijd moet de rijst vaak nog een kwartier staan – genoeg tijd om dan de rest af te maken.
- Bak vervolgens de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin in de boter.
- Intussen maak je de satésaus. Doe de pindakaas, ketjap en melk in een klein steelpannetje. Verwarm op niet te hoog vuur en roer af en toe. Wanneer de saus de juiste dikte heeft, kun je het vuur uitzetten.
- Kook tegelijkertijd ook de diepvriesdoperwten gaar. Ze zijn in 4 minuten klaar.