kipgerecht mie pindasaus kinderen

Gado gado

Gado gado is een prima gerecht voor kinderen: kip, sperziebonen, satésaus zijn vaak favoriete ingrediënten. Wij serveren het met mie (net pasta, toch?) en kroepoek. Gaat het nog steeds goed? Dan nu het spannendste onderdeel: de overige groenten! Welke lusten jouw kinderen? Dit recept kun je makkelijk aanpassen aan jullie lievelingsgroenten!

Ingrediënten

200 g sperziebonen
200 g Chinese groentemix (rode paprika, taugé, witte kool – pas naar smaak aan)
300 g kipfilet
250 g mie
6 el pindakaas
6 el melk
2 el ketjap voor de saus en 1 el ketjap voor de groenten
scheutje olie
peper en zout
seroendeng
kroepoek
* voor 2 gewone en 2 kleine eters

Recept

1. Snijd alle groenten. De sperziebonen dop je en snijd je doormidden. Kook de sperziebonen 5 minuten voor. Spoel ze daarna af met koud water zodat ze niet doorkoken.
2. Snijd intussen de kip in blokjes en kruid ze met peper en zout.
3. Doe de ingrediënten voor de pindasaus samen in een steelpannetje en breng onder regelmatig roeren aan de kook. Wanneer de saus op de juiste dikte is, zet je het vuur eronder uit en plaats je een deksel op het pannetje.
4. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roerbak intussen de kip in de olie gedurende 4 minuten op hoog vuur goudbruin.
5. Voeg de groenten aan de kip toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg tot slot 1 eetlepel ketjap en wat peper en zout toe.
6. Giet de mie af. Serveer de mie, de gado gado en pindasaus met wat seroendeng erop. En vergeet de kroepoek ernaast niet.