Gado gado

Gado gado is een prima gerecht voor kinderen: kip, sperziebonen, satésaus zijn vaak favoriete ingrediënten. Wij serveren het met mie (net pasta, toch?) en kroepoek. Gaat het nog steeds goed? Dan nu het spannendste onderdeel: de overige groenten! Welke lusten jouw kinderen? Dit recept kun je makkelijk aanpassen aan jullie lievelingsgroenten!

Kooktijd

30 minuten

Voor

4 porties

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Snijd alle groenten. De sperziebonen dop je en snijd je doormidden. Kook de sperziebonen 5 minuten voor. Spoel ze daarna af met koud water zodat ze niet doorkoken.
  2. Snijd intussen de kip in blokjes en kruid ze met peper en zout.
  3. Doe de ingrediënten voor de pindasaus samen in een steelpannetje en breng onder regelmatig roeren aan de kook. Wanneer de saus op de juiste dikte is, zet je het vuur eronder uit en plaats je een deksel op het pannetje.
  4. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roerbak intussen de kip in de olie gedurende 4 minuten op hoog vuur goudbruin.
  5. Voeg de groenten aan de kip toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg tot slot 1 eetlepel ketjap en wat peper en zout toe.
  6. Giet de mie af. Serveer de mie, de gado gado en pindasaus met wat seroendeng erop. En vergeet de kroepoek ernaast niet.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij