flammkuchen kind spek kaas

Flammkuchen met spek en kaas

De flammkuchen ken je misschien wel van vakanties uit Duitsland of Oostenrijk. Om je vingers bij op te eten, deze ultradunne pizza! Kinderen zijn er ook echt gek op. En het wordt nog mooier, want behalve dat hij superlekker is, is hij ook supersnel klaar! Dit recept is voor 1 traditionele flammkuchen met spek en kaas. Volwassenen eten zeker 1 flammkuchen, kinderen misschien een halve. Serveer er een salade of schijfjes komkommer bij.

Ingrediënten

1 vel flammkuchen-deeg (zie kader onderaan)
75 g crème fraîche
100 g spekreepjes
40 g geraspte jonge of belegen kaas

Recept

1. Verwarm de oven voor op 270 graden. De heteluchtoven haalt deze temperatuur vaak niet, maar de stand voor de elektrische oven wel.
2. Bak de spekjes goed uit en laat even uitdruppen op een stukje keukenpapier.
3. Besmeer het flammkuchen-deeg met de crème fraîche. Besprenkel met de spekreepjes en de geraspte kaas. Plaats 5 minuten in de gloeiendhete oven en klaar is je heerlijke flammkuchen! Leuk eten met een vrolijk kinderbestekje, zoals dit bestekje met lieveheersbeestjes!

Flammkuchen-deeg

Flammkuchen-deeg is heel dun. Daardoor is het supersnel gaar en wordt het niet te machtig. Flammkuchen-deeg kun je soms kant-en-klaar kopen, maar veel supermarkten hebben dit nog niet in het assortiment. Een geweldige vervanger: wraps! Deze kun je overal krijgen en doen het super als bodem voor je flammkuchen!