Flammkuchen met spek en kaas

De flammkuchen ken je misschien wel van vakanties uit Duitsland of Oostenrijk. Om je vingers bij op te eten, deze ultradunne pizza! Kinderen zijn er ook echt gek op. En het wordt nog mooier, want behalve dat hij superlekker is, is hij ook supersnel klaar! Dit recept is voor 1 traditionele flammkuchen met spek en kaas.

Volwassenen eten minstens 1 flammkuchen, kinderen een halve of een hele. Serveer er een salade of schijfjes komkommer bij.

Kooktijd

15 minuten

Voor

1

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 270 graden. De heteluchtoven haalt deze temperatuur vaak niet, maar de stand voor de elektrische oven wel.
  2. Bak de spekjes goed uit en laat even uitdruppen op een stukje keukenpapier.
  3. Besmeer het flammkuchen-deeg met de crème fraîche. Besprenkel met de spekreepjes en de geraspte kaas. Plaats 5 minuten in de gloeiendhete oven en klaar is je heerlijke flammkuchen!

Flammkuchen-deeg

Flammkuchen-deeg is heel dun. Daardoor is het supersnel gaar en wordt het niet te machtig. Flammkuchen-deeg kun je soms kant-en-klaar kopen, maar veel supermarkten hebben dit nog niet in het assortiment. Een geweldige vervanger: wraps! Deze kun je overal krijgen en doen het super als bodem voor je flammkuchen!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij