Kooktijd
15 minutenFlammkuchen met spek en kaas
De flammkuchen ken je misschien wel van vakanties uit Duitsland of Oostenrijk. Om je vingers bij op te eten, deze ultradunne pizza! Kinderen zijn er ook echt gek op. En het wordt nog mooier, want behalve dat hij superlekker is, is hij ook supersnel klaar! Dit recept is voor 1 traditionele flammkuchen met spek en kaas.
Volwassenen eten minstens 1 flammkuchen, kinderen een halve of een hele. Serveer er een salade of schijfjes komkommer bij.
Voor
1Niveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 270 graden. De heteluchtoven haalt deze temperatuur vaak niet, maar de stand voor de elektrische oven wel.
- Bak de spekjes goed uit en laat even uitdruppen op een stukje keukenpapier.
- Besmeer het flammkuchen-deeg met de crème fraîche. Besprenkel met de spekreepjes en de geraspte kaas. Plaats 5 minuten in de gloeiendhete oven en klaar is je heerlijke flammkuchen!
Flammkuchen-deeg
Flammkuchen-deeg is heel dun. Daardoor is het supersnel gaar en wordt het niet te machtig. Flammkuchen-deeg kun je soms kant-en-klaar kopen, maar veel supermarkten hebben dit nog niet in het assortiment. Een geweldige vervanger: wraps! Deze kun je overal krijgen en doen het super als bodem voor je flammkuchen!