Kooktijd
15 minutenFlammenkuchen met bietjes en appel
Flammenkuchen met bietjes en appel is een superlekkere combinatie! Heerlijk zoet dus een toegankelijk recept voor kinderen. Probeer jij het eens? Dit recept is per flammenkuchen, voor een kind is 1 flammenkuchen waarschijnlijk genoeg, volwassenen eten er wel 2.
Voor
1Niveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven zo heet mogelijk voor. 250 graden voor een elektrische oven, 200 graden voor een heteluchtoven.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in flinterdunne plakjes. Schil de biet en verwijder de harde stukken aan boven- en onderzijde. Snijd de biet ook in flinterdunne plakjes. Biet kan kleur afgeven, als je dat vervelend vindt, kun je het beste keukenhandschoenen aantrekken of met mes en vork werken.
- Bestrijk de wrap met de crème fraîche. Leg de plakjes appel en biet dakpansgewijs om en om op de tortilla. Bak af in de oven tot de wrap knapperig wordt. Dit is in enkele minuten gebeurd dus blijf erbij.
- Haal de flammenkuchen uit de oven. Besprenkel met wat olijfolie en eventueel peper en zout. Met verse tijm erover is hij trouwens ook heerlijk, maar dat is waarschijnlijk meer aan de volwassenen besteed!
Tip
Het kan best lastig zijn om ronde (of niet platte) producten in schijfjes te snijden, zeker als ze ook nog wat glibberig zijn, zoals de biet. Snijd dan een kapje van het bolle product recht af en gebruik deze rechte houvast daarna als onderkant van je product. Zo blijft hij veel beter liggen!