Flammenkuchen met bietjes en appel

Flammenkuchen met bietjes en appel is een superlekkere combinatie! Heerlijk zoet dus een toegankelijk recept voor kinderen. Probeer jij het eens? Dit recept is per flammenkuchen, voor een kind is 1 flammenkuchen waarschijnlijk genoeg, volwassenen eten er wel 2.

Kooktijd

15 minuten

Voor

1

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Verwarm de oven zo heet mogelijk voor. 250 graden voor een elektrische oven, 200 graden voor een heteluchtoven.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in flinterdunne plakjes. Schil de biet en verwijder de harde stukken aan boven- en onderzijde. Snijd de biet ook in flinterdunne plakjes. Biet kan kleur afgeven, als je dat vervelend vindt, kun je het beste keukenhandschoenen aantrekken of met mes en vork werken.
  3. Bestrijk de wrap met de crème fraîche. Leg de plakjes appel en biet dakpansgewijs om en om op de tortilla. Bak af in de oven tot de wrap knapperig wordt. Dit is in enkele minuten gebeurd dus blijf erbij.
  4. Haal de flammenkuchen uit de oven. Besprenkel met wat olijfolie en eventueel peper en zout. Met verse tijm erover is hij trouwens ook heerlijk, maar dat is waarschijnlijk meer aan de volwassenen besteed!

Tip

Het kan best lastig zijn om ronde (of niet platte) producten in schijfjes te snijden, zeker als ze ook nog wat glibberig zijn, zoals de biet. Snijd dan een kapje van het bolle product recht af en gebruik deze rechte houvast daarna als onderkant van je product. Zo blijft hij veel beter liggen!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij