Eimuffins met ham, broccoli en mozzarella

Net cakejes, deze eimuffins! Lekker recept voor tussen de middag, maar ook voor het avondeten, met wat brood en groenten ernaast. Of als voorgerecht. Een hartige muffin valt vast in de smaak bij de kinderen!

Kooktijd

35 minuten

Voor

6 stuks

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een muffinvorm in. Je kunt deze eimuffins ook maken in cupcakebakjes, dat ziet er heel leuk uit!
  2. Klop de eieren los met de melk. Roer de hamblokjes, broccoliroosjes en mozzarella erdoor. Roer er wat peper en zout door.
  3. Zet het ovenrek op je aanrecht en zet daar de muffinvorm op. Verdeel het eimengsel nu over 6 bakjes. De bakjes hoeven niet helemaal gevuld te zijn, de muffins rijzen nog iets.
  4. Zet het geheel 20 minuten in de oven. Als je ze uit de oven haalt druk je er met een lepel zachtjes op. Ze mogen iets meegeven maar moeten wel mooi stevig zijn.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij