Kooktijd
minutenDraaitaartje wortel en ham
Die zien er mooi uit, deze draaitaartjes! En – niet onbelangrijk – ze zijn ook nog eens heel lekker! Ze zijn geschikt als complete maaltijd, eventueel geef je er nog wat groente bij. Dit recept kun je leuk samen met de kinderen maken.
Voor
Niveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes hartigetaartdeeg ontdooien. Vet 4 kleine taartvormpjes in met boter.
- Maak de wortelen schoon: boven- en onderkant afsnijden en de buitenkant schoonschrappen. Snijd of schaaf de wortelen in de lengte in dunne plakken. Voor de mooiste taartjes snijd je de wortelrepen in de breedte bij tot ze ongeveer even breed zijn.
- Snijd de ham in lange repen, ongeveer dezelfde breedte als de wortel.
- Bekleed ieder vormpje met hartigetaartdeeg. En dan begint het draaiwerk! Begin aan de buitenkant met de wortel. Maak met repen wortel een rondje, druk eventueel wat vast in het deeg. Besmeer dan met een mes met mascarpone. Dan plaats je een reep ham ertegenaan. En zo ga je door: wortel, mascarpone, ham. Wortel, mascarpone, ham. Het hoeft niet strak tegen elkaar te zitten, als het maar wel mooi rechtop staat.
- Klaar met het gedraai? Klop dan de eieren los met de melk en verdeel over de vormpjes. De taartjes hoeven niet tot de rand gevuld te zijn met het eiermengsel!
- Plaats de taartjes 30 minuten in de oven.
Liever een grote taart?
Dat kan natuurlijk ook! Met deze ingrediënten vul je ook 1 grote springvorm. Kooktijd wordt dan 35-40 minuten.