Kooktijd
45 minutenCupcakes met kersen en chocolade
Kersen zijn heerlijk om zo op te snoepen, maar wist je ook dat je er lekkere cupcakes mee kunt maken? Met pure chocolade erbij krijg je een Schwarzwalder Kirsch Torte-idee. Mjam! Lekker recept om eens met de kinderen te maken.
Voor
10 stuksNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal de boter en melk vast uit de koelkast. Zet de papieren cupcakevormpjes klaar op een bakplaat.
- Ontdoe de kersen van steeltjes en pitten en snijd in kleine stukjes. Hak ook de chocolade in kleine stukjes (als je ze een beetje grof houdt, kom je nog hele stukjes chocolade tegen in je cupcakes, lekker!).
- Snijd de boter in blokjes en mix dit tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de melk toe. Voeg tot slot het bakmeel en de suiker toe en klop het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag. Schep vervolgens de kersen en chocolade erdoor.
- Vul de vormpjes tot ongeveer 2/3 en bak de cupcakes ongeveer 20-25 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Blijft de prikker schoon, dan zijn de cupcakes gaar.
Idee
Mag het extra feestelijk? Maak de cupcakes dan af met een toefje slagroom en natuurlijk een kers erbovenop!