Kooktijd
minutenCupcakes met botercrème
Botercrème heb je zo gemaakt en het maakt de cupcakes net even feestelijker. Maak het af met leuke sprinkles en het feest kan beginnen!
Voor
Niveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal de boter (ook voor de botercrème) en de melk vast uit de koelkast. Zet de papieren cupcakevormpjes klaar op een bakplaat.
- Snijd de boter voor de cupcakes in blokjes en mix dit tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de melk toe. Voeg tot slot het bakmeel en de kristalsuiker toe en klop het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
- Vul de vormpjes tot ongeveer 2/3 en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven.
- Maak intussen de botercrème. Klop de zachte roomboter in enkele minuten tot een crème. Dit doe je het handigst in een diepe maatbeker. Voeg de poedersuiker toe en klop weer goed door. Voeg een eetlepel heet water en eventueel enkele druppels kleurstof toe en klop nogmaals goed door.
- Controleer met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn. Blijft de prikker schoon, dan zijn de cupcakes gaar.Laat de cupcakes eerst goed afkoelen voor je ze verder gaat versieren.
6 Doe de botercrème in een spuitzak en versier de cupcakes! Bestrooi tot slot met leuke sprinkles.
Idee
Botercrème kun je goed bewaren in de koelkast. Wel wordt het dan weer hard dus zorg dat je het bijtijds weer eruit haalt om op temperatuur te komen. Vergeten? Na enkele seconden (max 10!) in de magnetron kun je weer aan de slag.