cupcake ijshoorntje chocola bakken

Cupcake-ijsjes

Ze zijn toch geweldig, deze ijsjes van cake? Je bakt ze direct in een ijshoorntje en versiert ze als een echt ijsje. Leuk als traktatie voor kinderen, of om op je kinderfeestje te versieren! Dit recept kun je makkelijk een dag van tevoren bakken en kort van tevoren helemaal afmaken.

Ingrediënten

125 g zachte boter
125 g zelfrijzend bakmeel
125 g kristalsuiker
2 el melk
2 eieren
2 el cacaopoeder (of 1 el cacaopoeder en 100 g gehakte chocolade)
10 kleine ijshoorntjes met een platte bodem
slagroom (vers of in een spuit)
10 taartkersjes of andere versiering

Recept

1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Haal de boter en melk vast uit de koelkast. Zet een muffinvorm klaar of bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
2. Snijd de boter in blokjes en mix zo glad mogelijk. Voeg dan de eieren en melk toe en mix weer. Voeg dan de suiker, het bakmeel, de cacao en evntueel stukjes chocola toe en mix goed.
3. Stal de ijshoorntjes uit op de bakplaat of in de muffinvorm en vul de vormpjes tot net onder de rand van de hoorntjes. Bak de ijscakejes ongeveer 15-20 minuten in de oven. Controleer met een prikker of ze gaar zijn: blijft de prikker schoon, dan zijn de cupcakes gaar.
4. Laat de cupcake-ijsjes goed afkoelen. Versier ze vervolgens naar wens! Wij hebben gekozen voor een toefje slagroom, een taartkersje en een afgeknipt rietje. Wil je de ijsjes meegeven als traktatie? Dan is het handiger om de ijsjes met glazuur en snoepjes te versieren!

O ja

O ja, de hoeveelheid cupcake-ijsjes is afhankelijk van de maat ijshoorntjes die je gebruikt. In de supermarkt hebben ze echt kleine hoorntjes; die zijn heel geschikt hiervoor, aangezien het hele bakje straks gevuld is met cake, zelfs nog met een bolling en versiering erop – al snel een aardige traktatie!