Courgettespaghetti in roomsaus

Zouden ze ze zien? Ja dat denk ik wel. Maar zeg nou zelf, deze courgettespaghetti oogt voor de meeste kinderen een stuk aantrekkelijker dan een plak courgette op het bord! Prima recept om de smaak van courgette te leren kennen.

Kooktijd

25 minuten

Voor

4 personen

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Rasp met een juliennerasp lange spaghettislierten van een courgette. Leg de courgette daarvoor neer en haal de rasp over de hele lengte. Kom je bij de zaden, dan draai je de courgette een kwartslag, net zo vaak tot je alleen nog het zachte vruchtvlees met de zaden over hebt.
  2. Maak de roomsaus. Doe een scheutje olijfolie in een steelpannetje. Fruit het sjalotje. Voeg de room, het citroensap, de dille, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat doorkoken tot de gewenste dikte.
  3. Breng een grote pan water aan de kook. Kook de spaghetti. Voeg 2 minuten voor de spaghetti gaar is, de courgetteslierten toe. Giet af en meng goed. Roer de saus erdoor.

Idee

Vis smaakt heerlijk bij deze courgettespaghetti! Stukjes pangafilet in bloem, peper en zout bijvoorbeeld. Even bakken in boter en afblussen met wat citroensap.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij