Kooktijd
25 minutenCourgettespaghetti in roomsaus
Zouden ze ze zien? Ja dat denk ik wel. Maar zeg nou zelf, deze courgettespaghetti oogt voor de meeste kinderen een stuk aantrekkelijker dan een plak courgette op het bord! Prima recept om de smaak van courgette te leren kennen.
Voor
4 personenNiveau
MakkelijkRecept
- Rasp met een juliennerasp lange spaghettislierten van een courgette. Leg de courgette daarvoor neer en haal de rasp over de hele lengte. Kom je bij de zaden, dan draai je de courgette een kwartslag, net zo vaak tot je alleen nog het zachte vruchtvlees met de zaden over hebt.
- Maak de roomsaus. Doe een scheutje olijfolie in een steelpannetje. Fruit het sjalotje. Voeg de room, het citroensap, de dille, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat doorkoken tot de gewenste dikte.
- Breng een grote pan water aan de kook. Kook de spaghetti. Voeg 2 minuten voor de spaghetti gaar is, de courgetteslierten toe. Giet af en meng goed. Roer de saus erdoor.
Idee
Vis smaakt heerlijk bij deze courgettespaghetti! Stukjes pangafilet in bloem, peper en zout bijvoorbeeld. Even bakken in boter en afblussen met wat citroensap.