chocoladekoekjes koekjes bakken kind

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies zijn echt gevaarlijk lekker… En niet alleen voor de kinderen. Lekker om deze koekjes met chocolade gewoon zomaar een keer te bakken, maar ook heel handig als je bijvoorbeeld paaseitjes of chocoladeletters over hebt! Iedere soort en kleur chocolade kan er namelijk door. Wij maakten met dit recept 20 middelgrote koekjes. O ja: houd er even rekening mee dat deze koekjes even tijd nodig hebben om af te koelen en uit te harden!

Ingrediƫnten

150 g roomboter op kamertemperatuur
150 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
225 g bloem
snufje zout
1 ei
1/2 tl bakpoeder
200 g gehakte chocolade

Recept

1. Hak de chocolade in kleine stukken. Je kunt het zo klein maken als je zelf wilt; als je de stukjes iets groter houdt, houd je nog zo’n lekkere chocolade bite in je koekjes, mmmm. Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
2. Doe de roomboter in kleine stukjes in een kom. Zeef de bloem erboven en voeg ei, suiker, zout en bakpoeder toe. Kneed dit met de hand goed door elkaar. Als het deeg goed gemengd is, kneed je de chocolade erdoor.
3. Vorm balletjes van het deeg. Druk de balletjes licht plat (maak ze vooral niet te plat) en leg ze op wat afstand van elkaar op de bakplaat.
4. Bak de chocolate chip cookies zo’n 15 minuten. Ze lijken dan nog zacht, maar dat komt nog goed! Laat de koekjes even iets uitharden op de bakplaat en hevel ze dan over (bijvoorbeeld met een kaasschaaf) naar een rooster om verder af te koelen en uit te harden. Niet allemaal achter elkaar opeten nu!

Meer recepten met chocolade vind je in onze blog!