Kooktijd
100 minutenChocolademelk met koekjes
Chocolademelk met koekjes – vanaf het eerste gure weer is het alweer heerlijk om te maken en op te snoepen! Een leuk recept om samen met kinderen te maken.
Voor
veel koekjesNiveau
MakkelijkRecept
-
- Zeef de bloem boven een mengkom. Maak een kuiltje in de bloem. Breek hierin 1 ei en voeg nog 1 eidooier toe.
- Voeg de zachte boter toe. Is hij nog niet op kamertemperatuur? Doe hem dan enkele seconden in de magnetron, tot hij zacht (niet lopend!) en werkbaar wordt. Voeg vervolgens de suiker, vanillesuiker en eventueel een snufje zout toe.
- Kneed alles tot een stevig deeg. Vorm een bol van je deeg, wikkel deze in plastic folie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestrooi je werkblad, de deegroller en je deeg met bloem. Rol het deeg dun (3 à 4mm) uit met een deegroller en steek er met vormpjes koekjes uit. Plaats de koekjes op bakpapier op een bakplaat. Bak de koekjes ongeveer een halfuurtje.
- Wanneer de koekjes mooi bruin zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen. Intussen maak je de chocolademelk. Warm daarvoor de gewenste hoeveelheid melk op in een steelpannetje. Wanneer de melk warm is, smelt je er de gewenste hoeveelheid chocolade in. Klaar!
Dit recept werd geschreven door de Vlaamse blogger Ester Depret. Bedankt Ester!