Cake (basisrecept)

Eenvoudig gemaakt en altijd lekker! Met dit basisrecept maak je een heerlijke cake, waar je nog prima op kunt variëren. Heerlijk recept om met kinderen te maken, wedden dat de mixer en de beslagkom helemaal uitgelikt worden?

Kooktijd

60 minuten

Voor

1 cake

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Haal melk en boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer het bakblik in met boter.
  2. Klop boter, suiker, vanillesuiker en zout in zo’n 5 minuten romig. Roer de eieren een voor een erdoor. Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag en roer door. Voeg tot slot de melk erbij en roer kort door.
  3. Doe het beslag in de vorm en bak de cake in 45 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te testen of hij gaar is. Als de prikker droog blijft, is de cake gaar.
  4. Laat de cake na bakken nog 10 minuten rusten in de vorm.

Idee

Voor een gemarmerde chocoladecake schep je door de helft van het beslag 3 el cacao. Voeg de twee beslagsoorten vervolgens samen in het bakblik: eerst de ene soort en dan de andere erop, of luchtig door elkaar geschept.
Voor een appelcake snijd je twee appels in kleine stukjes en schep je die door het beslag.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij