Kooktijd
60 minutenCake (basisrecept)
Eenvoudig gemaakt en altijd lekker! Met dit basisrecept maak je een heerlijke cake, waar je nog prima op kunt variëren. Heerlijk recept om met kinderen te maken, wedden dat de mixer en de beslagkom helemaal uitgelikt worden?
Voor
1 cakeNiveau
MakkelijkRecept
- Haal melk en boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer het bakblik in met boter.
- Klop boter, suiker, vanillesuiker en zout in zo’n 5 minuten romig. Roer de eieren een voor een erdoor. Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag en roer door. Voeg tot slot de melk erbij en roer kort door.
- Doe het beslag in de vorm en bak de cake in 45 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te testen of hij gaar is. Als de prikker droog blijft, is de cake gaar.
- Laat de cake na bakken nog 10 minuten rusten in de vorm.
Idee
Voor een gemarmerde chocoladecake schep je door de helft van het beslag 3 el cacao. Voeg de twee beslagsoorten vervolgens samen in het bakblik: eerst de ene soort en dan de andere erop, of luchtig door elkaar geschept.
Voor een appelcake snijd je twee appels in kleine stukjes en schep je die door het beslag.