koek deeg niet uitlopen 3D vorm

Brosse koekjes

Het zijn gewoon superlekkere koekjes, maar het fijnste is nog wel: dit deeg blijft in de oven perfect in vorm! Dit recept is ideaal voor de leukste koekvormen voor kinderen, waarbij het deeg echt niet mag uitlopen.

Ingrediënten

150 g zachte roomboter in stukjes
125 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
300 g bloem
1 snufje zout

Recept

1 Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2 Klop de roomboter in een ruime kom zo romig mogelijk. Voeg de basterdsuiker en vanillesuiker toe en klop weer. Voeg het ei toe en zeef de bloem boven de kom. Klop goed en voeg nog een snufje zout toe.
3 Maak een bal van het deeg en laat een halfuur rusten in de koelkast.
4 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek uit met je favoriete vormpjes. Leg het uitgestoken deeg nog 10 minuutjes in de koelkast om de vorm zo goed mogelijk vast te houden.
5 Bak in 20-25 minuten gaar in de oven. (Baktijd hangt af van de dikte van je koekjes en natuurlijk hoe goudbruin je ze wilt hebben.)

Versieren

Hierna begint het grote versieren! Het makkelijkst is wat glazuur te maken van 125 gram poedersuiker en een scheutje water. Roer dit met een vork door elkaar tot een glad mengsel. Besmeer de koekjes ermee en plak zo alle versiering vast die je maar wilt, van sprinkels tot uitgerolde en uitgestoken fondant. Decoratiepennen (gewoon te koop in de supermarkt) zijn ook heel leuk om mee te versieren!