Broccoli-soufflé

Deze luchtige soufflés zijn heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of als hoofdgerecht (met wat extra groenten en brood erbij). Je verstopt de broccoli erin en als je ze ook nog serveert in een leuke cupcakehouder, worden ze ongetwijfeld enthousiast ontvangen door de kinderen! De hoeveelheid in dit recept is als bijgerecht geschikt voor 1 gezin.

Kooktijd

35 minuten

Voor

4 personen

Niveau

Gemiddeld

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de vormpjes in. Dat kunnen echte soufflébakjes zijn, maar ook kartonnen cupcakevormpjes zoals in dit recept (zie foto). Zorg wel dat al je vormpjes even groot zijn en reken erop dat als je grotere vormpjes neemt, je meer oventijd nodig hebt.
  2. Kook de broccoli gaar.
  3. Roer intussen de geraspte kaas en de crème fraîche door elkaar. Voeg de 2 eidooiers en wat peper en zout toe.
  4. Pureer de gare broccoli en voeg toe aan het mengsel van crème fraîche.
  5. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot witte, stijve pieken. Schep daarna voorzichtig het broccolimengsel hierdoorheen.
  6. Vul de vormpjes tot net onder de rand en zet in de oven. En nu het allerbelangrijkste: Doe De Deur Niet Meer Open! Verleidelijk, maar niet doen. Dan zakken de soufflés direct in. De kleine vormpjes uit het voorbeeld hebben zo’n 20 minuten nodig om te garen. Gewone soufflébakjes 25 minuten. Als je 1 grote ronde ovenschaal neemt, duurt het wel 45 minuten.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij