Kooktijd
35 minutenBroccoli-soufflé
Deze luchtige soufflés zijn heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of als hoofdgerecht (met wat extra groenten en brood erbij). Je verstopt de broccoli erin en als je ze ook nog serveert in een leuke cupcakehouder, worden ze ongetwijfeld enthousiast ontvangen door de kinderen! De hoeveelheid in dit recept is als bijgerecht geschikt voor 1 gezin.
Voor
4 personenNiveau
GemiddeldRecept
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de vormpjes in. Dat kunnen echte soufflébakjes zijn, maar ook kartonnen cupcakevormpjes zoals in dit recept (zie foto). Zorg wel dat al je vormpjes even groot zijn en reken erop dat als je grotere vormpjes neemt, je meer oventijd nodig hebt.
- Kook de broccoli gaar.
- Roer intussen de geraspte kaas en de crème fraîche door elkaar. Voeg de 2 eidooiers en wat peper en zout toe.
- Pureer de gare broccoli en voeg toe aan het mengsel van crème fraîche.
- Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot witte, stijve pieken. Schep daarna voorzichtig het broccolimengsel hierdoorheen.
- Vul de vormpjes tot net onder de rand en zet in de oven. En nu het allerbelangrijkste: Doe De Deur Niet Meer Open! Verleidelijk, maar niet doen. Dan zakken de soufflés direct in. De kleine vormpjes uit het voorbeeld hebben zo’n 20 minuten nodig om te garen. Gewone soufflébakjes 25 minuten. Als je 1 grote ronde ovenschaal neemt, duurt het wel 45 minuten.