Kooktijd
30 minutenBloemkoolsoep met hamblokjes
Een lekkere zachte en gezonde soep, deze bloemkoolsoep. Met dit recept zet je meteen iets gezonds neer voor de kinderen. De soep vult goed, dus je kunt hem als maaltijdsoep serveren. Een kleinere portie is ook lekker als tussendoortje of voorgerecht. En maak je kaasstengels erbij?
Voor
8 dlNiveau
MakkelijkRecept
- Snijd de bloemkoolroosjes in grove stukken.
- Doe de bloemkool, melk, water en het bouillontablet in een pan. Zet het vuur niet te hoog en kook gedurende 25 minuten, tot de bloemkool goed gaar is.
- Pureer de soep glad. Wil je de soep iets dunner hebben? Voeg dan nog een scheutje melk toe. Voeg tot slot de hamblokjes toe en warm nog 1 minuutje door.
Lekker met…
Lekker met kaasstengels natuurlijk! Verwarm hiervoor de oven tot 200 graden. Leg twee velletjes bladerdeeg (of meer!) uit de vriezer om te ontdooien. Snijd de ontdooide velletjes ieder in 6 repen en leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei. Strooi wat zout erover. Besprenkel met geraspte kaas. Zet in de oven tot de stokjes goudbruin en knapperig zijn, in zo’n 10 minuten.