Kooktijd
50 minutenBanketstaaf
Deze banketstaaf – of zullen we hem banketstaf noemen? – heeft een lekker smeuïge vulling en smaakt natuurlijk het lekkerst als hij nog warm is! Echt een eenvoudig recept en veel lekkerder dan uit de winkel. Voor een extra lekkere Sinterklaasavond! Voor de kinderen leuk als je hem in de vorm van de staf van Sinterklaas bakt of in de vorm van een letter.
Voor
1 banketletterNiveau
MakkelijkRecept
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Leg een bakplaat en bakpapier klaar.
- Meng de spijs, 1 van de eieren, het citroensap en de room met een vork door elkaar.
- Bestrooi het werkblad met wat bloem. Maak een lange rol deeg van alle losse velletjes bladerdeeg. Leg ze daarvoor naast elkaar. Maak de randen nat en plak de velletjes steeds met 1 cm overlap aan elkaar. Rol met een deegroller nog even gelijkmatig uit.
- Leg de deeglap op je bakpapier op het werkblad. Maak in het midden van het deeg een lange, gelijkmatige rol van het spijsmengsel. Vouw het deeg eromheen. Plak de randen met wat water dicht.
- Draai de rol met de sluiting naar de onderkant en vorm tot een letter, staaf of de staf van sinterklaas. Til het bakpapier nu over naar de bakplaat.
- Prik enkele gaatjes in het deeg. Bestrijk de banketletter met het laatste losgeklopte ei en plaats in de oven. Bak in ongeveer 35 minuten gaar.