ijs banaan maken

Bananenijs

Recept voor romig bananenijs – zonder ijsmachine en zonder eindeloos omscheppen! Je maakt hem zonder toegevoegde suiker en kunt naar smaak je eigen varianten maken. Daar maak je kinderen natuurlijk blij mee!

Ingrediënten

200 ml slagroom
100 ml gecondenseerde melk
2 bananen

Recept

1 Pureer de bananen glad.
2 Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
3 Schep de gepureerde bananen en gecondenseerde melk door de slagroom.
4 Leg minstens 5 uur in de vriezer. Na 5 uur heeft het een mooi romige structuur, klaar om op te scheppen! Langer in de vriezer kan prima, dan wordt het wel wat harder. Zet de bak ijs dan een kwartier voor gebruik op het aanrecht – of zet het ijs 30 seconden in de magnetron om de romige structuur terug te krijgen.

Idee

Erg lekker met je eigen toevoegingen! Wat dacht je van 50 gram gehakte chocola erdoor? Of voeg wat aardbeiensiroop toe. Niet te veel, want dan is de kans op ijskristallen groter!