Bananenijs

Recept voor romig bananenijs – zonder ijsmachine en zonder eindeloos omscheppen! Je maakt hem zonder toegevoegde suiker en kunt naar smaak je eigen varianten maken. Daar maak je kinderen natuurlijk blij mee!

Kooktijd

300 minuten

Voor

4 porties

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Pureer de bananen glad.
  2. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
  3. Schep de gepureerde bananen en gecondenseerde melk door de slagroom.
  4. Leg minstens 5 uur in de vriezer. Na 5 uur heeft het een mooi romige structuur, klaar om op te scheppen! Langer in de vriezer kan prima, dan wordt het wel wat harder. Zet de bak ijs dan een kwartier voor gebruik op het aanrecht – of zet het ijs 30 seconden in de magnetron om de romige structuur terug te krijgen.

Idee

Erg lekker met je eigen toevoegingen! Wat dacht je van 50 gram gehakte chocola erdoor? Of voeg wat aardbeiensiroop toe. Niet te veel, want dan is de kans op ijskristallen groter!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij