recept vers ijs aardbei banaan

Bananen-aardbeienijs

Heel puur en heel simpel recept voor ijs. En heel lekker, niet te vergeten! Dit bananen-aardbeienijs heeft de zachte structuur van softijs. Je maakt het met bevroren bananen (snijd ze in plakjes en gooi er een paar in de vriezer deze zomer!) en zomers fruit als aardbeien. Zonder suiker, hoera! Lekker en gezond ijs voor kinderen dus.

Ingrediƫnten

2 bananen uit de vriezer, in plakjes
125 g aardbeien, zonder kroontjes en gehalveerd
Leuk om te serveren in kleine ijshoorntjes, eventueel met nog wat sprinkles.

Recept

1. Pureer de diepgevroren bananen met het fruit in een blender of keukenmachine. Doe dit zo kort mogelijk, zodat het niet te dun wordt door het mixen. Meteen klaar om te eten!

Idee

Bewaar je het ijs liever nog in de vriezer? Kan ook prima. Het wordt dan wel harder. Zet het dan een kwartiertje voor gebruik op het aanrecht om het wat zachter te laten worden. Duurt een kwartier je te lang? 30 seconden in de magnetron werkt ook!