Bananen-aardbeienijs

Heel puur en heel simpel recept voor ijs. En heel lekker, niet te vergeten! Dit bananen-aardbeienijs heeft de zachte structuur van softijs. Je maakt het met bevroren bananen (snijd ze in plakjes en gooi er een paar in de vriezer deze zomer!) en zomers fruit als aardbeien. Zonder suiker, hoera! Lekker en gezond ijs voor kinderen dus.

Kooktijd

10 minuten

Voor

4 hoorntjes

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Pureer de diepgevroren bananen met het fruit in een blender of keukenmachine. Doe dit zo kort mogelijk, zodat het niet te dun wordt door het mixen. Meteen klaar om te eten!

Idee

Bewaar je het ijs liever nog in de vriezer? Kan ook prima. Het wordt dan wel harder. Zet het dan een kwartiertje voor gebruik op het aanrecht om het wat zachter te laten worden. Duurt een kwartier je te lang? 30 seconden in de magnetron werkt ook!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij