leuke kerstrecepten kind

Appelbollen

Of het nu ’s nachts om 12 uur is of de dag ervoor of erna: kinderen willen oud en nieuw ook vieren! Met dit recept voor appelbollen luiden de kinderen het nieuwe jaar ook vrolijk in. Oh en vergeet de feestglazen erbij niet, zodat je kunt klinken op het nieuwe jaar! Proost, de beste wensen allemaal! Kijk ook eens bij onze kerstrecepten voor kinderen.

Ingrediƫnten

Voor de appelbollen:

150 g zelfrijzend bakmeel
3 el witte basterdsuiker voor het deeg
snufje zout
1 ei
80 ml melk
1 appel in kleine stukjes
5 dl zonnebloemolie
50 g kristalsuiker voor het buitenlaagje
0,5 el kaneel

Voor de feestglazen:

4 feestelijke glazen
1 citroen of mandarijn
1 schaaltje kristalsuiker
7,5 dl dubbelfris, spa appel of kinderchampagne

Recept

1 Klop de melk en het ei los met een garde.
2 Roer het zelfrijzend bakmeel, de 3 eetlepels basterdsuiker en het snufje zout door elkaar. Schep voorzichtig door het melk-eimengsel. Voeg de stukjes appel toe.
3 Giet de zonnebloemolie in een (niet al te kleine) steelpan, zodat je een laag van zo’n 3-4 cm olie hebt. Verwarm dit. Wanneer je een druppel beslag hierin laat vallen en de olie eromheen begint rustig te borrelen, is het heet genoeg.
4 Laat steeds met twee eetlepels een bolletje beslag in de olie vallen. Ongeveer 3 stuks tegelijk. Bak de bollen in 5 minuten rondom bruin en laat ze vervolgens op keukenpapier uitlekken. Bak dan de volgende portie.
5 Maak een suiker-kaneelmengsel van de 50 gram kristalsuiker en de kaneel. Als de bollen uitgelekt en nog een beetje warm zijn, rol je ze erdoorheen. Leg de appelbollen op een schaal en strooi er nog wat kaneelsuiker over. Leg de appelbollen op een feestelijke schaal.
6 Maak een inkeping in een mandarijn of citroen. Draai de randen van de feestelijke glazen hierdoorheen. Draai de glazen vervolgens door het schaaltje suiker en zet ze ondersteboven neer tot gebruik. Vul tot slot de glazen met een feestelijk drankje en proost op het nieuwe jaar!