Appel-bietjessalade

Appel-bietjessalade is een lekker fris bijgerecht, bij de barbecue of gewoon met aardappelen en een stukje vlees of vis. Door de appel is dit recept ook toegankelijk voor kinderen. Wij maken de salade het liefst met evenveel appel als bietjes. Heb je veel bietjes in huis, dan maak je gewoon wat extra, deze salade blijft nog wel twee dagen lekker in de koelkast.

Kooktijd

minuten

Voor

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Snijd van de bietjes de worteleindes af, haal de schil eraf en snijd in blokjes. Houd wel rekening met de kleur die de bietjes afgeven, als je dat vervelend vindt kun je handschoenen aantrekken of met mes en vork snijden.
  2. Schep de bietjes en appel voorzichtig om. Breng op smaak met zout en peper. De appel-bietjessalade kan best wat zoet worden, als het te zoet is naar je smaak kun je een paar druppels wittewijnazijn door de salade scheppen.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij