Kooktijd
20 minutenAmerican pancakes
Heerlijk voor een uitgebreid ontbijt of brunch, deze luchtige American pancakes! Anders dan onze eigen Hollandse pannenkoeken – maar maak je geen zorgen, dit recept gaat er heus ook in als zoete koek bij de kinderen!
Voor
10 stuksNiveau
MakkelijkRecept
- Maak een kom goed schoon met keukenpapier en wat citroensap. Splits de eieren en doe de eiwitten in de ontvette kom. Klop ze op tot ze helemaal wit en stijf zijn, je moet de kom ondersteboven kunnen houden!
- Maak in een beslagkom een glad beslag van het bakmeel, de melk en de suiker. Voeg eventueel nog wat kaneel toe.
- Spatel het stijfgeslagen eiwit voorzichtig door het beslag. Niet te hard roeren want de lucht moet er wel in blijven!
- Vul steeds een kleine koekenpan of iedere holte van een pancake-pan met beslag en bak in ongeveer 5 minuten gaar. Serveer een klontje gezouten boter op de warme pancakes. Daaroverheen kan vanalles: jam, stroop, poedersuiker… Maar de echte maple syrup is hierbij natuurlijk niet te versmaden!!!
Idee
Pancakes met bosvruchten zijn ook heerlijk… Je kunt de bosvruchten gewoon door het beslag roeren. Neem bij deze hoeveelheid ongeveer 50-75 gram bosvruchten en zorg dat de de vruchten niet te groot zijn.