Kooktijd
45 minutenHartjes-pannenkoekenspies
Heerlijke spies van aardbei en pannenkoek. Half gezond, half wat minder gezond – en superlekker. Je kunt deze spiesjes makkelijk de dag van tevoren maken en goed afgedekt bewaren. Leuk als traktatie maar ook lekker als toetje na een barbecue of pannenkoekenmaaltijd bijvoorbeeld.
Voor
10 spiesjesNiveau
MakkelijkRecept
- Zeef de bloem boven een grote kom. Breek het ei erboven. Voeg de helft van de melk toe en klop met een garde of een mixer glad. Voeg dan de rest van de melk en een snufje zout toe en klop weer glad.
- Smelt een klontje boter in een middelgrote koekenpan. Laat het schuim van de boter wegtrekken voor je het beslag toevoegt, dan is de pan goed warm.
- Schep met een soeplepel een kleine hoeveelheid beslag in de pan, genoeg om de bodem mee te bedekken als je de pan ronddraait. Let op dat je de pannenkoeken niet te dik bakt! Dikke pannenkoeken zijn minder flexibel en gaan eerder stuk op een spiesje.
- Als de bovenkant van de pannenkoek droog is, kun je hem omdraaien en de andere kant even bruin bakken. Laat de pannenkoeken goed afkoelen.
- Was intussen de aardbeien. Snijd de kroontjes eruit en snijd doormidden. Maak net een iets groter V’tje aan de bovenkant, waardoor de hartvorm duidelijker wordt.
- Beleg een koude pannenkoek met poedersuiker, jam of chocoladepasta. Rol op en snijd in gelijke plakken.
- Rijg aardbeien en pannenkoekrolletjes om en om aan de spies. Dek goed af met plastic folie tot gebruik.