Aardappel-preisoep met broodconfetti

Recept voor een gezonde soep die ook nog eens lekker zacht van smaak is. Komt dus goed uit met kinderen. Extra leuk als je hem aankleedt met wat vrolijke broodcroutons! Lekker als tussendoortje of voorgerecht, maar doordat de aardappel best vult, kun je hem ook eens als maaltijdsoep serveren.

Kooktijd

25 minuten

Voor

ca 6 porties

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Snijd de prei in ringen. Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Bak de aardappels en de prei ongeveer 5 minuten in de olijfolie op matig vuur.
  2. Giet de bouillon bij de aardappels en de prei. Laat 15 minuten doorkoken.
  3. Maak intussen de broodconfetti. Snijd met een klein rond vormpje rondjes uit (met een appelboor gaat het ook heel goed). Rooster ze even in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
  4. Roer de room erdoor en pureer de soep. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Idee

De broodconfetti kun je natuurlijk met allerlei kleine vormpjes maken. Sterretjes met kerst, hartjes voor de schattigste meisjes – genoeg keuze.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij