Kooktijd
150 minutenMandarijn-yoghurttaart
Lekkere frisse taart met mandarijnpartjes! Kinderen vinden mandarijntjes vaak heerlijk. Je hebt voor dit recept geen oven nodig, een koelkast en wat geduld zijn genoeg. Leuk recept om samen met de kinderen te maken!
Voor
1 taartNiveau
MakkelijkRecept
- Vet de randen van een springvorm in. Leg op de bodem een stuk bakpapier en klik de rand hierop vast. Zie foto onderaan. In dit voorbeeld is een springvorm van 18 cm doorsnee gebruikt. Groter kan ook met dezelfde ingrediënten, dan wordt de taart iets minder hoog.
- Maak de taartbodem. Verkruimel de koekjes. Smelt de boter. Schep de boter, 2 el citroensap en de koekkruimels door elkaar. Bedek de bodem van de springvorm hiermee. Druk goed aan en dek af met plastic folie. Zet minstens 20 minuten in de koelkast.
- Giet de mandarijnpartjes af en bewaar het vocht. Laat de gelatine weken in koud water. Roer de poedersuiker, yoghurt, kaneel en 4 el mandarijnsap tot een romig mengsel.
- Verwarm 2 el citroensap en los de goed uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op. Meng daarna met het yoghurtmengsel (eerst oplossen in een bakje met een paar eetlepels yoghurt en daarna door de hele kom). Zet 10 minuten in de koelkast.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker. Roer de slagroom en 100 g van de mandarijnpartjes door het yoghurtmengsel.
- Schep de crème op de taartbodem en zet de taart in de koelkast. Laat hem minstens 2 uur opstijven. Garneer hem daarna met de overige mandarijnpartjes.