Kooktijd
45 minutenWortelsoep met sintstafjes
Dat paard van Sinterklaas krijgt toch wel heel veel wortels, zo alles bij elkaar, wat nou als hij niet alles op krijgt…? Deze wortelsoep is erg lekker, een beetje zoetig van smaak. Leuk met bladerdeeghapjes in de vorm van sintstafjes erbij! Leuk soepje voor Sinterklaasavond met de kinderen, vppr tussendoor of als voorgerecht. Kijk ook eens bij onze andere Sinterklaasrecepten voor kinderen.
Voor
6 portiesNiveau
GemiddeldRecept
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
- Snijd de wortels in kleine blokjes. Hak het sjalotje. Schil en snijd de aardappel in kleine stukjes.
- Laat de boter warm worden in een soeppan en bak de groenten 5 minuten op laag vuur. Voeg dan de kippenbouillon en sinaasappelsap toe en kook nog 30 minuten door.
- Maak intussen de sintstafjes. Snijd ieder plakje bladerdeeg in 6 even brede repen, dus 12 repen in totaal. Vouw ieder reepje in de lengte dubbel en rol even tot ze rond zijn – zo zijn ze makkelijk te vormen. Leg ieder rolletje in de vorm van een staf op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de stafjes iets plat. Besmeer met het losgeklopte ei en strooi naar smaak peper, zout en sesamzaad eroverheen. Plaats 10 minuten in de oven.
- Pureer tot slot de soep. Voor een gladder resultaat giet je de soep nog even door een zeef.