Kooktijd
40 minutenBabi ketjap met gevulde rijst
Zoete babi ketjap is een hit bij kinderen! Met een lekker gevulde rijst erbij zet je een complete maaltijd neer. Het recept is heel eenvoudig; de babi ketjap moet wel even staan pruttelen maar daar hoef je niets aan te doen.
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Snijd de hamlappen in dunne reepjes. Bestrooi met zout en peper. Snijd de ui en knoflook fijn.
- Bak eerst het vlees rondom bruin in de margarine en voeg dan de ui en knoflook toe. Bak nog 2 minuutjes.
- Voeg ketjap, water en gembersiroop toe. Schep een lepeltje van dit vocht in een bakje en roer de maizena hierin los. Voeg vervolgens toe. Laat zo 30 minuten pruttelen.
- Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
- Vijf minuutjes voor de babi ketjap klaar is, verhit je de zonnebloemolie in een wok. Voeg eerst de doperwten toe. Na 2 minuten voeg je de eieren toe, roer meteen goed los in de pan. Als de eieren gestold zijn, voeg je de ham en de rijst toe. Goed omscheppen en op laten warmen. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.