Kooktijd
75 minutenKerstkoekkransjes
Kerstkransjes zijn ook leuk om zelf te maken en natuurlijk te versieren met kinderen! Met dit recept van koekdeeg zijn ze eenvoudig om te maken. Na het versieren hang je ze met een mooi lint in de boom (of nou ja, bijna allemaal dan, voorproeven moet ook gebeuren). Kijk ook eens bij onze andere kerstrecepten voor kinderen.
Voor
ca 10 stuksNiveau
MakkelijkRecept
- Maak een deeg van de bloem, suiker, boter, citroensap, zout en het eiwit. Kneed goed door. Leg de deegbal in plastic folie een halfuurtje te rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi het werkblad met bloem en bedek het bakblik met bakpapier.
- Rol het deeg uit tot de gewenste dikte en steek kransjes uit. Dit kun je met allerlei leuke vormen doen, als je er maar een grote en een kleine variant van hebt. Heb je die niet? Je kunt ook twee formaten glazen gebruiken.
- Bestrijk de koekjes met een kwastje met de losgeklopte eidooier, zodat de kransjes mooi goudgeel worden. Houd je ze liever zo wit mogelijk, in verband met het decoreren, laat dit dan achterwege.
- Bak de kransjes in 15-20 minuten af in de oven. Laat ze daarna goed afkoelen.
- Als de kransjes goed zijn afgekoeld, kun je ze eindelijk gaan versieren! De kransjes op de foto zijn versierd met decoratiestiften, maar met wat glazuur en andere feestelijke decoratie maak je er weer een geheel eigen creatie van! Als de decoratie ook goed is gedroogd, haal je een mooi lintje door de kransen en hang je ze in de boom. Bewaar ze in een luchtdichte doos als je niet van plan bent ze dezelfde dag op te eten.